Denning House at Stanford University

before_web.jpg
after DSC_2879_web.jpg

DENNING HOUSE

The project site is located southwest of the main campus and adjacent to Lake Lagunita, an artificial dry lake. Denning House will become the convening hub for the Knight-Hennessey Scholars. Each year the Knight-Hennessy Scholars program will identify a group of 100 high-achieving graduate students from around the world with demonstrated leadership and civic commitment to receive full funding to pursue a wide-ranging graduate education at Stanford, with the goal of developing a new generation of global leaders.

The landscape, with its grand wooden boardwalk, seeks to invite the scholars and their guests to the Denning House, which sits delicately in a grove of existing mature native trees complemented with proposed native plants, intertwined with curvilinear gravel paths, seating areas and a bicycle storage area.

Details

Location: Stanford, CA
Size: 0.4 acres
Client: Stanford University
Completion Date: 2018

Project Team

GGN, Landscape Architect
Ennead, Architect
Mackay & Somps, Civil Engineer
Degenkolb Engineers, Structural Engineer

Services Provided

Conceptual Design – Construction Documentation

 

 

 
 

More Work